Aankoopbegeleiding


Direct een afspraak inplannen voor aankoopbegeleiding.

020-Makelaars: betere woningen, slimmere deals.
Als u een huis in Amsterdam zoekt, helpt 020-Makelaars u graag. Wij zijn al 18 jaar aankopend makelaar in deze prachtige stad.
 
Makelen is een complex spel
Als u een huis ziet dat u mooi vindt, gaat u met de makelaar van de verkoper in gesprek. Die komt primair op voor de belangen van de verkoper. Hij of zij drijft prijs zo hoog mogelijk op, vertelt u dat er ‘zeer veel interesse’ is in de woning en laat de pluspunten van een huis veel beter zien dan de eventuele gebreken. Dit is een subtiel ‘spel’: met een ervaren speler aan uw zijde staat u sterker.
 
020-Makelaars speelt dit spel al 17 jaar in Amsterdam. Wij onderhandelen voor u de scherpste aankoopprijs of geven advies over een bieding op basis van gedegen kennis en cruciale lokale referenties. Hierbij werken we volgens de regels van de NVM: een keurmerk van betrouwbaarheid en kwaliteit.
 
Degelijk advies
U zoekt natuurlijk het internet af voor uw oriëntatie. Maar wij raden u ten zeerste aan: gebruik in Amsterdam een NVM-makelaar voor degelijk advies en een beter aanbod. Een woning kopen doet u niet dagelijks: wij wel. Daarom geeft 020-Makelaars advies over:

- de huidige woningmarkt;
- de historie van het huis;
- bouwkundige aspecten;
- ontbindende voorwaarden;
- gemeentelijke bepalingen;
- de bestemmingsplannen in de buurt;
- praktische, elegante ideeën voor verbouwing en ruimtegebruik;
- het uitbrengen van een realistisch (openings)bod.

Daarnaast wijzen wij onze klanten op belangrijke punten waar zij zelf mogelijk niet aan denken: Wat moet u doen bij verborgen gebreken? Hoe zorgt u voor een soepele, tijdige oplevering en overdracht? Met onze nazorg ná de koop bespaart 020-Makelaars u tijd, geld en veel zorgen.
Voor u op woningjacht gaat, gaat u het beste eerst langs bij een erkend hypotheekadviseur. Die helpt u te bepalen hoeveel u kunt en wilt lenen, en dus in welke prijsklasse u realistisch kunt zoeken. Daarna helpen wij u om uw ideale woning te vinden.
 
Het aankopen van een huis verloopt in 7 verschillende stappen:
 
1. Geschikte woning zoeken
U geeft 020-Makelaars een aankoopopdracht. Wij komen een courtage overeen. Wij schrijven u in en wij bouwen uw online zoekprofiel. Vanaf dat moment krijgt u vrijwel dagelijks woningen die aan uw wensen voldoen in uw mailbox. Deze berichten krijgt u vaak nog net vóór de woning op funda.nl verschijnt. Hiermee heeft u een belangrijke voorsprong op andere geïnteresseerden; soms kunt u al in onderhandeling zijn op moment dat de woning op funda.nl verschijnt. U heeft een eigen persoonlijke pagina waar u ons specifieke vragen stelt over het aanbod binnen uw zoekprofiel.
 
2. Bezichtigingen
Na de oriënterende bezichtiging regelt 020-Makelaars de tweede serieuze bezichtiging. Wij gaan met u mee en begeleiden u tijdens deze bezichtiging. Ook kijken we zelf goed rond: onder andere naar het onderhoud van de woning, naar de aanwezigheid van eventuele gebreken en dus naar eventuele reparaties of uit te voeren verbouwingen die te verwachten zijn. Mogelijk adviseren we u een bouwkundig specialist in te schakelen voor nader onderzoek.
Door onze ruime ervaring weten we vaak welke Amsterdamse huizen al langer te koop staan, of waar anderszins ‘iets mee is’. Daarnaast kennen we de buurt, en vaak ook eventuele gemeentelijke plannen en andere ‘insider information’. Zo bent u het beste geïnformeerd in uw besluitvorming.
 
3. Extra onderzoek
Wanneer u echte interesse hebt in een woning, kan het nodig zijn extra onderzoek te doen. Wij adviseren u uitgebreid hierover. Het kan nodig zijn, een bouwkundige in te schakelen voor nadere inspectie. Daarnaast kan uw makelaar onderzoek doen naar bijvoorbeeld:

- eventuele funderingsproblemen;
- slapende vereniging van eigenaren;
- achterstallig onderhoud van de VvE;
- erfpacht of eigen grond?
- de ontwikkelingsrichting van de buurt;
- de verbouwingsmogelijkheden met eventuele aanvraag voor een bouwvergunning.  

4. Onderhandelen

Heeft u uw keuze voor een bepaalde woning gemaakt, dan adviseert 020-Makelaars over de beste biedingsstrategie. Onze makelaars zijn ook gecertificeerde taxateurs. Daarom hebben wij veel ervaring met het bepalen van de juiste waarde. Bovendien kunnen wij als NVM-makelaar kijken in de NVM-database, om te zien wat de huidige marktwaarde is van vergelijkbare woningen in de buurt. Brengt u een bod uit, dan kan 020-Makelaars het bod op uw verzoek van ontbindende voorwaarden voorzien. Een verkoopovereenkomst wordt ontbonden als niet aan die voorwaarden voldaan is. Voorbeelden van ontbindende voorwaarden zijn:

- financieringsvoorbehoud;
- bouwkundige keuring;
- NVM No-Risk clausule.  

5. Naar de notaris voor het koopcontract!
Zodra er een akkoord is bereikt over het bod, kan de notaris een koopakte opstellen. U loopt deze samen met ons door om zeker te zijn dat alles klopt. Bij 020-Makelaars letten we in het bijzonder op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat. Als alles in orde is, ondertekenen u en de verkoper de koopakte bij de notaris. U ontvangt beiden een kopie van de akte. Zodra de koopakte door beide partijen is ondertekend, ontstaat de koop. Hebt u hierover nog vragen? Lees dan onze meest gestelde vragen.
 
6. Uw woning financieren
Is de koopakte getekend? Gefeliciteerd! Maar u bent er nog niet. Eerst dient u de financiering definitief rond te maken. Dit gebeurt meestal in de vorm van een hypotheek. Aan de hand van de koopsom, uw eventuele verbouwingsplannen, het eigen geld dat u eventueel inbrengt en de zogenaamde kosten koper (de kosten van de kadastrale inschrijving, overdrachtsbelasting en uw notariskosten voor het transport), stelt uw hypotheekadviseur precies vast welk bedrag u aan hypotheek nodig hebt, welke rente daarover gerekend wordt en welke maandlasten u dat geeft.
 
Taxatie door een erkend taxateur
Meestal is voor de financiering een taxatie van de woning nodig. Hiervoor heeft u altijd een taxatierapport van een gecertificeerde taxateur nodig. De taxateurs van 020-Makelaars zijn gecertificeerd, maar wij mogen geen taxatierapport voor u opstellen: we zijn immers zelf bij de aankoop betrokken. We kunnen u natuurlijk wel aan een andere gecertificeerde taxateur helpen.
 
Zodra de financiering rond is, stuurt de bank de hypotheekstukken naar de notaris. Voor de datum van levering zorgt de bank dat de hypotheeksom wordt gestort op de derdengeldenrekening van de notaris.
 
7. Naar de notaris voor de leveringsakte!
Als een datum is vastgesteld voor de overdracht van de woning, wacht u af tot de notaris de eigendomsoverdracht (akte van levering) en de hypotheekakte heeft voorbereid. Op de dag van overdracht inspecteert u samen met 020-Makelaars de woning om te controleren of deze in de afgesproken staat wordt opgeleverd. Daarna gaat u naar de notaris en tekent u de akte van leveringen de hypotheekakte. Vervolgens zorgt de notaris ervoor dat de akten worden ingeschreven in de openbare registers van het Kadaster.
 
Nazorg
Na deze inschrijvingen bent u officieel eigenaar van uw nieuwe woning! Bij de overdracht ontvangt u meestal direct de sleutels. 020-Makelaars is ook ná oplevering beschikbaar voor vragen (‘after sales services’).
U kijkt voor het eerst rond als nieuwe eigenaar van de woning. Een heel speciaal gevoel. U plant de verhuizing. Of… u heeft een aannemer geregeld voor de verbouwing. En die… ontdekt een verborgen gebrek. Iets wat niemand had kunnen weten. Of wist de verkopende partij het wél? Hoe komt u daarachter? Ook hier voorziet 020-Makelaars u van advies. U staat er niet alleen voor…!
 
Tarief aankoopbegeleiding
Na een kennismakingsgesprek krijgt u van 020-Makelaars een offerte. Afspraak inplannen?.


Housing partner IN Amsterdam