Verkoop


Vraag hier direct en vrijblijvend een waarde-indicatie aan.

020-Makelaars als verkopend makelaar
Bij het verkopen van uw huis komt heel wat kijken. Welke valkuilen zijn er, welke strategie heeft u nodig en bent u in staat de onderhandelingen over uw huis te voeren? 020-Makelaars helpt u graag bij het beantwoorden van deze vragen en voorziet u van deskundig advies.
 
Verkoop in zeven stappen

 
1. Vraagprijs bepalen en aanvraag van het verplichte energielabel
Een goede prijs voor uw woning is belangrijk. Daarom komt 020-Makelaars bij u thuis om de woning te inspecteren. Er wordt dan gelet op de ligging en de technische staat van uw woning. Ook wordt de vereniging van eigenaren, het kadaster en de gemeentelijke belastingen onderzocht en of uw woning op eigen grond of erfpacht staat. Belangrijk is de informatie over eventuele gebreken. U kunt daar – indien u dat niet meldt – door de koper achteraf op worden aangesproken. Via de NVM-database voor woonobjecten controleert 020-Makelaars verder de marktprijzen (dus niet de vraagprijzen maar de transactieprijzen) van vergelijkbare woningen in de omgeving. Ook krijgt u meer informatie over het verplichte energielabel. Op basis van al deze informatie krijgt u een uitstekend advies over een realistische vraagprijs. Een waarde-indicatie wordt gratis door 020-Makelaars uitgevoerd.
 
2. Publiciteitsplan opstellen

Goede marketing is ook bij woningverkoop belangrijk. Afhankelijk van uw wensen en budget stelt 020-Makelaars een uitgekiend publiciteitsplan voor u op, waarbij kan worden geadverteerd op verschillende relevante websites en diverse (social) mediakanalen. Uw woning wordt ook aangemeld in de NVM-database voor woonobjecten. Hierdoor wordt uw woning automatisch aan alle NVM-makelaars en hun zoekers gepresenteerd. Uw woning wordt ook uitgebreid op 020makelaars.nl, mva.nl en funda.nl geplaatst. Funda is al jarenlang de best bezochte woningsite van Nederland. Tevens maakt 020-Makelaars professionele fotopresentaties, 360-graden foto’s, een aansprekende video van de woning én omgeving, digitale plattegrondtekeningen (2D en 3D), NEN2580-meetrapport en een Engelstalige beschrijving van uw woning. Tevens zorgen wij voor een meest volledige Funda-presentatie voor een optimale Funda-ranking..
 
3. Woning verkoopgereed maken

Een potentiële kopers moet het ‘ja, hier zie ik mezelf wel wonen’-gevoel krijgen. Het helpt dus als de woning er verzorgd uitziet. Repareer kleine mankementen, bijvoorbeeld een lekkende kraan, een klemmende deur en een raam met een barst. Zorg ook dat uw tuin/balkon/dakterras er uitnodigend uitziet.
 
4. Bezichtigingen

020-Makelaars coördineert en begeleidt de bezichtigingen. In overleg met u en de kandidaat-kopers, stelt de makelaar een tijdstip vast. Zelf hoeft u niet bij een bezichtiging aanwezig te zijn. Het is eigenlijk zelfs beter van niet. Kijkers stellen namelijk vaak meer vragen als u er niet bij bent. Bovendien durven ze meer te zeggen en brengen ze eventuele onduidelijkheden gemakkelijker naar voren. Daarnaast heeft u ook als verkoper te maken met de mededelingsplicht. Kloppen potentiële kopers toch direct bij u aan, verwijs ze dan altijd naar 020-Makelaars. Zo loopt u niet het risico dat er verschillende afspraken worden gemaakt.
 
5. Onderhandelingen
Voor de onderhandelingen kunt u vertrouwen op 020-Makelaars. Door hun ervaring weet 020-Makelaars niet alleen wat uw huis minimaal moet opbrengen, maar ook hoe u er zoveel mogelijk voor kunt krijgen. Wanneer er meerdere bieders zijn, voorkomt 020-Makelaars dat u (kostbare) fouten maakt. Daarom stelt 020-Makelaars samen met u vooraf vast welke biedingstactiek u het best kunt volgen. Vaak gaat een bod van een koper gepaard met zogenaamde ontbindende voorwaarden. Op basis hiervan kan de koopakte worden ontbonden. Bijvoorbeeld als de koper de financiering niet rond kan krijgen, geen huisvestingsvergunning kan krijgen of als er een negatieve uitkomst van een bouwkundig advies is.
Naast deze voorwaarden maakt u met de koper ook afspraken over de datum van leveringen de zaken die achterblijven in het huis, al dan niet tegen een aanvullende vergoeding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de gordijnen, de vloerbedekking of bepaalde verlichting. Via het online klantendossier blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen betreffende uw woning.
 
6. Ondertekening van de koopakte
In Amsterdam is het -in tegenstelling tot de rest van Nederland- gebruikelijk dat de koopakte wordt opgemaakt en ondertekend bij de notaris. De koper betaalt de notaris dus de koper zoekt een Amsterdamse notaris uit (tenzij er sprake is van een projectnotaris). 020-Makelaars gaat met u mee naar de notaris en zorgt ervoor dat al uw juridische verkopersbelangen correct worden opgenomen in de koopakte. Wanneer u en de koper overeenstemming bereiken over de prijs, wordt de koopakte opgesteld. Hierin worden de gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd. Lees de akte zorgvuldig door en zet pas uw handtekening als alles volgens u juist is weergegeven.
Schroom ook niet 020-Makelaars om nadere uitleg te vragen als iets u niet duidelijk is. 020-Makelaars informeert u uitgebreid over uw rechten en plichten. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Als alle handtekeningen zijn gezet, is de koopakte gesloten. De koper ontvangt een afschrift van de akte. Vanaf dat moment heeft hij nog drie dagen wettelijke bedenktijd, waarin hij alsnog van de aankoop kan afzien. Eveneens kan het koopcontract nog ontbonden worden op basis van de ontbindende voorwaardendie erin staan.
 
7. Naar de notaris
Een aantal dagen voor de levering krijgt u van de notaris een concept van de leveringsakte en een nota van afrekening. Controleer altijd samen met 020-Makelaars of de gegevens kloppen. Houd er rekening mee dat de koper het recht heeft vóór levering uw woning te inspecteren om te zien of alles in de afgesproken staat wordt achtergelaten. Op de dag van levering gaat u met 020-Makelaars naar de notaris. U bent officieel geen eigenaar meer van de woning wanneer u de akte van levering bij de notaris hebt ondertekend en deze is ingeschreven bij het Kadaster. Op het tijdstip dat daarvoor is vastgesteld in de leveringsakte, betaalt de koper de koopsom en, als dat van toepassing is, de prijs voor de roerende zaken die u achterlaat. De notaris zorgt voor de afrekening van de zakelijke lasten zoals de onroerendezaakbelasting en de waterschapslasten. Daarnaast regelt hij de aflossing van de eventuele lopende hypotheek op uw huis en de betaling van de rekening aan 020-Makelaars. Het saldo dat overblijft, maakt de notaris over op uw rekening. U ontvangt dit nadat de akte is ingeschreven in het Kadaster. Dit is meestal één werkdag na de levering.
 
Tarief verkoopbegeleiding
Bij verkoop wordt de courtage berekend over de gerealiseerde verkoopprijs. Afhankelijk van de prijsklasse en de courantheid van uw woning hanteert 020-Makelaars een courtage tussen 1,2 en 2 procent (incl. btw). Na het kennismakingsgesprek/gratis waardebepaling krijgt u van ons een offerte.
 
Combinatie
Bij een gecombineerde opdracht (aan-/verkoop, twee verkopen, etc.), berekent 020-Makelaars een gereduceerd tarief over de tweede transactie.
 
Klik hier voor een vrijblijvende waarde-indicatie en kennismaking.


Housing partner IN Amsterdam