Verhuur


Direct een afspraak inplannen voor verhuuradvies.

Verhuren via 020-Makelaars
Wilt u uw woning (tijdelijk) gaan verhuren? Daar komt een hoop bij kijken. Rechten, plichten en complexe nationale en gemeentelijke regelgeving. 020-Makelaars helpt u bij het beantwoorden van de belangrijkste vragen.
 
Verhuur

020-Makelaars helpt u graag bij het verhuren van uw woning. Woningverhuur is namelijk een specialisme dat niet onderschat mag worden. Welke huur kan ik vragen? Waar moet ik rekening mee houden? Gecompliceerde regelgeving, rechten, plichten en voorwaarden maken het niet altijd gemakkelijk.
 
Landelijke puntentelling
Belangrijk om te weten als u uw woning wilt gaan verhuren: óók in Amsterdam geldt de (door de Rijksoverheid opgestelde) landelijke puntentelling.
 
De vrije sector
Huiseigenaren moeten voor hun woning een puntenaantal berekenen. Dat puntenaantal geeft aan wat zij maximaal aan huur voor de woning mogen vragen. Is de rekenhuur per maand hoger dan € 710,68 (per 1 juli 2018, 142 punten), dan valt de woning in de vrije sector. Dat betekent dat iedereen er mag gaan wonen.

Geliberaliseerd
Is de huurprijs boven € 710,68 per maand, dan is de woning zogenaamd geliberaliseerd. De eigenaar mag zelf weten hoeveel huur hij vraagt. Voor rijksmonumenten geldt een ander systeem om tot een maximale huurprijs te komen. 020-Makelaars staat u bij met helder advies, ook voor tijdelijke verhuur. Hierbij worden de volgende vier stappen genomen.
 
1. Het aanbieden van de woning
Uiteraard moet de woning goed onder de aandacht van potentiële huurders worden gebracht. Een volledige en professionele presentatie (o.a. een professionele fotografie) op websites zoals funda.nl, mva.nl en pararius.nl zorgt voor een maximale exposure. De samenwerking met expat- en relocatiebureaus vergroot de kans op het vinden van een goede kandidaat.
De afmetingen en bijzondere eigenschappen worden opgenomen en u geeft aan welke eisen u stelt aan de potentiële huurder. Een belangrijk aspect is het bepalen van de juiste huurprijs. 020-Makelaars is als geen ander op de hoogte van de markt en kan dan ook een reële maximaal haalbare huurprijs voor u vaststellen. Op deze manier komt uw woning optimaal op Funda.nl te staan.
 
2. De bezichtiging
De gegevens van uw pand zijn gekoppeld aan de zoekcriteria en woonwensen van de woningzoekende. Ook is er gekeken naar de eisen die u stelt aan potentiële huurders. Komt dit met elkaar overeen, dan worden geïnteresseerde kandidaten uitgenodigd om de woning te bezichtigen. De bezichtiging biedt 020-Makelaars een goede gelegenheid te achterhalen waarom de kandidaat-huurder geïnteresseerd is in juist uw woning en waar aanvullende vragen liggen. Via het online klantendossier kunt u de voortgang volgen. Dat is niet alleen efficiënt, maar ook transparant.
 
3. De acceptatie
Er wordt zorgvuldig gekeken naar uw eisen en wensen, want u neemt uiteindelijk de beslissing of u het ziet zitten met de huurder. 020-Makelaars werkt nauw samen met de Qii.nl. Uw toekomstige huurder wordt in dat geval gescreend op kredietwaardigheid, identiteit, enzovoort. Besluit u de kandidaat-huurder te accepteren en besluit de kandidaat-huurder uw woning te accepteren? 020-Makelaars controleert dan samen met de kandidaat-huurder de woning en stelt een inspectierapport op. Zo hebt u beiden meteen een duidelijk overzicht van de staat van de woning.
 
4. De huurovereenkomst
020-Makelaars werkt met het huurcontract (NE/EN) van de Makelaarsvereniging Amsterdam. Dit huurcontract wordt jaarlijks onder de loep genomen door juristen. Zo heeft u als verhuurder de zekerheid dat alles juridisch correct is geregeld. Na ondertekening van de overeenkomst vindt de sleuteloverdracht plaats. De huurder wordt door 020-Makelaars uitgebreid geïnformeerd over hun rechten en plichten. Zo komen de huurder en verhuurder niet voor verrassingen te staan.
De overdracht van de woning (eindinspectie/check-in) vindt plaats in bijzijn van 020-Makelaars.
 
Tarief verhuurbegeleiding
Eenmalige opstartkosten EUR 150,- excl. btw (o.a. professionele fotograaf, online klantendossier, 2D/3D plattegronden, NEN2580-meetrapport, internetplaatsing funda.nl/mva.nl/pararius.nl/020makelaars.nl). Bij de verhuurtransactie is de courtage 8,3 procent van de huurprijs excl. btw met een minimum van € 750,- excl. btw.
 
Klik hier voor een gratis huurwaardebepaling.


Housing partner IN Amsterdam